Следвайте Гласове в Федерални прокурори са иззели през последните седмици близо

...
Следвайте Гласове в Федерални прокурори са иззели през последните седмици близо
Коментари Харесай

Американски прокурори са иззели близо 700 милиона долара от сметки на Сам Банкман-Фрийд

Следвайте " Гласове " в 
Федерални прокурори са иззели през последните седмици близо 700 милиона $ от сметки на създателя на банкрутиралата криптоплатформа Еф Ти Екс (FTX) Сам Банкман-Фрийд, излиза наяве от документи, показани в съда в петък, съобщи Ройтерс. По-голямата част от тези средства са под формата на акции във компанията за финансови услуги " Робинхуд " (Robinhood).

Банкман-Фрайд е упрекнат, че е откраднал милиарди от консуматори на Еф Ти Екс, с цел да заплати задълженията на личния си крипто хедж фонд. Той твърди, че е почтен, а делото му е планувано за октомври.
Министерството на правораздаването заяви по-рано този месец за конфискуваните акции на " Робинхуд ", само че едвам в петък показа елементи за иззетите средства, които включват и пари в брой, подадени в разнообразни банки, както и активи в криптоплатформата " Байненс " (Binance).
Собствеността върху конфискуваните акции на " Робинхуд " на стойност от към 525 милиона $ е обект на разногласия сред Еф Ти Екс и банкрутиралата криптобанка " БлокФай " (BlockFi).

Министерството на правораздаването на няколко пъти през месеца иззема активи, свързани с Еф Ти Екс, като за финален път това е станало в четвъртък, когато са били иззети 94,5 милиона $ от сметка в " Силвъргейт банк " (Silvergate Bank) на " Еф Ти Екс диджитъл маркетс " (FTX Digital Markets), поделение на криптоплатформата на Бахамите. От други сметки в „ Силвъргейт банк " са били конфискувани още 7 милиона $, свързани с Банкман-Фрийд и Еф Ти Екс. 
По-рано през месеца прокурори са конфискували близо 50 милиона $ от сметка на " Еф Ти Екс диджитъл маркетс " в дребната " Муунстоун банк " (Moonstone Bank), основана в щата Вашингтон.
От министерството показват още без обаче да дават детайлности, че три сметки в " Байненс ", свързани с Банкман-Фрийд, са станали обект на " престъпна конфискация ".

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
 
22 Яну 202342022 Яну 202319222 Яну 202321222 Яну 202377922 Яну 2023172522 Яну 20231106КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 202345311 Яну 2023146119 Яну 202361228 Дек 20221048
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР